Λύγισε στο τάι μπρέικ…

Δεν τα κατάφερε ο Δικέφαλος απέναντι στην γερμανική Φριντρισχάφεν, γνωρίζοντας την ήττα με 2-3, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 3η αγωνιστική στο CEV Chamions League Ανδρών 2017-18.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος, αν και προηγήθηκαν με 2-0 σετ, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην πρώτη ευρωπαϊκή τους νίκη για τη φετινή σεζόν, έχοντας απέναντι μια ιδιαίτερα δυνατή αντίπαλο.

Ο προπονητής του Δικεφάλου ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τους Κουμεντάκη, Ούτσικοφ, Τακουρίδη, Πελεκούδα, Βάλκιερς, Μαρτίνεθ και λίμπερο τον Παπαδημητρίου.

Το πρώτο σετ του αγώνα ξεκίνησε με τους Πρωταθλητές να μπαίνουν δυνατά και να φτάνουν προηγούμενοι στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το σκορ στο 8-6. Με εξαιρετικούς πόντους από τον Ραμόν Μαρτίνεθ και τον Παναγιώτη Πελεκούδα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στους 5 πόντους και στο 13-8, αναγκάζοντας τον προπονητή της Φριντρισχάφεν να καλέσει τάιμ άουτ. Αυτό δεν απέδωσε και με δύο άσσους του Νικολάι Ούτσικοφ, ο Δικέφαλος έφτασε και πάλι πρώτος στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με σκορ 16-9. Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να παίζουν δυνατά και δεν επέτρεψαν στη Γερμανική ομάδα να τους πλησιάσει, παίρνοντας το πρώτο σετ με 25-17 και κάνοντας το 1-0.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, όμως ο Δικέφαλος, με εξαιρετικό τον Ραμόν Μαρτίνεθ, έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά στο σκορ με 8-6. Οι Πρωταθλητές, με τρεις πόντους του Νικολάι Ούτσικοφ έκαναν το 11-8, ενώ με αμείωτο ρυθμό κατάφεραν να φτάσουν στο 16-13 και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Η Φριντρισχάφεν ανέβασε ρυθμό και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ, αναγκάζοντας τον Ντανιέλε Ρίτσι να καλέσει διπλό τάιμ άουτ, με το σκορ στο 21-22 και στο 23-24. Ο αγώνας πήγαινε πόντο πόντο, όμως ο Δικέφαλος έβγαλε πάθος και έκανε το 2-0, με σκορ με σκορ 30-28 στο δεύτερο σετ.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με την γερμανική ομάδα να φτάνει πρώτη στο τεχνικό τάιμ άουτ με σκορ 5-8. Οι
ασπρόμαυροι δε βρήκαν τη συγκέντρωσή τους, αναγκάζοντας τον Ντανιέλε Ρίτσι να καλέσει τάιμ άουτ
στο 11-15, χωρίς όμως αυτό να αλλάξει πολλά, αφού η Φριντρισχάφεν έφτασε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ
άουτ μπροστά στο σκορ με 11-16. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πλησιάσει τη Γερμανική ομάδα και έτσι η
Φριντρισχάφεν πήρε το σετ με 14-25 και έκανε το 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ, ΠΑΟΚ και Φριντρισχάφεν έδειχναν ίσοι, όμως η Γερμανική ομάδα ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στο τεχνικό τάιμ άουτ με το σκορ στο 6-8. Ο Ντανιέλε Ρίτσι, βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ, κάλεσε τάιμ άουτ στο 8-12, ωστόσο ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να πλησιάσει και βρέθηκε πίσω και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 9-16. Η Φριντρισχάφεν ανέβασε ταχύτητα, ο ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε και έτσι το τέταρτο σετ κατέληξε στη Γερμανική ομάδα με 17-25, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και οδηγώντας το ματς στο τάι μπρέικ.

Το τάι μπρέικ ξεκίνησε με τους Πρωταθλητές να μπαίνουν πολύ δυνατά και να κάνουν το 3-0, αναγκάζοντας τον τεχνικό της Φριντρισχάφεν να καλέσει τάιμ άουτ. Οι παίκτες της γερμανικής ομάδας αντέδρασαν και έφτασαν τον Δικέφαλο στο σκορ, όμως οι παίκτες του Ντανιέλε Ρίτσι ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι στο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7. Η Φριντρισχάφεν ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και πέρασε μπροστά με 9-12, αναγκάζοντας τον Ντανιέλε Ρίτσι να καλέσει τάιμ άουτ. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και έχασε το πέμπτο σετ με σκορ 9-15 και τον αγώνα με 2-3 στα σετ.

Δείτε τα στατιστικά των παικτών

error: