Φυσιοθεραπευτής Αυτοσμίδης Δημήτριος

Εθνικότητα
gre Greece
Ημ/νία Γέννησης
March 14, 1965

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην κατεύθυνση ¨Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς¨, του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1987 έως και σήμερα με εργαστήριο Φυσικοθεραπείας  στην Θεσσαλονίκη.

Έχει συμμετάσχει σε μεταπτυχιακά σεμινάρια στην Ισοκίνηση στον Αθλητισμό και την Αποκατάσταση, στην Αθλητιατρική, στην καρδιακή αποκατάσταση, στην Ορθοπαιδική θεραπεία με Χειρισμούς (ΟΜΤ) καθώς και στην Μηχανική θεραπεία της σπονδυλικής στήλης. Επίσης έχει συμμετοχή σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια με εργασίες και μελέτες ως ομιλητής ή εκπαιδευτής.

Συνεργάστηκε με πολλές ομάδες της Θεσσαλονίκης όπως: Αγροτικός Αστέρας, Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ, ΤΑΚ ΝΕΣΤΩΡ, Τ.Α.Π. ΑΡΗΣ, Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ, Φιλαθλητικός, Κ.Α.Ε. ΠΑΟΚ, και πολλά άλλα αθλητικά σωματεία του νομού Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει εργαστεί ως υπεύθυνος Φυσιοθεραπευτής στους Μεσογειακούς αγώνες το 1993 και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της   Ι.Α.Α.F στην Αθήνα το 1997, ενώ έχει συμμετοχές σε εθνικές και διεθνής αθλητικές διοργανώσεις όπως τελικοί κυπέλλων Ελλάδος, τελικοί ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και κυπέλλων.

Είναι Μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων, με συγγραφικό έργο σε επιστημονικό βιβλίο και δημοσιευμένες μελέτες σε έγκυρα περιοδικά. Εμπνεύστηκε και συνδιοργάνωσε μαζί με το ΠΤ Καβάλας – Δράμας το 1ο Βαλκανικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας στην Δράμα το 2005, καθώς και τα τρία Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια Φυσικοθεραπείας στην Θεσσαλονίκη(2008, 2013 & 2015).

error: