Παθολόγος Ιατρός Λευκαδίτης Ευθύμιος

Εθνικότητα
gre Greece
Ημ/νία Γέννησης
December 22, 1944

Απόφοιτος Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1985 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Ιατρού-Αθλητιάτρου στην ερασιτεχνική ομάδα ΠΑΟΚ με προπονητή τον αείμνηστο Φουντουκιδη Αρίσταρχο, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Γίνεται ο πρώτος έμμισθος γενικός ιατρός/αθλητίατρος σε Π.Α.Ε. στην Ελλάδα (1986), αναλαμβάνοντας την Ά ομάδα ΠΑΟΚ, που ήταν ο πρώτος σύλλογος που απέκτησε ιατρό, ο οποίος ήταν παρόν στις προπονήσεις, στην προετοιμασία και στους αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας.

Από το 1987, αναλαμβάνει παράλληλα και τα τμήματα Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης, και ιδρύει μαζί με τον ιατρό καθ. Γίγη Παναγιώτη, την Αθλητιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.

Το 1991 εγκαταλείπει την Π.Α.Ε. και αφιερώνεται αποκλειστικά στο μπάσκετ  και το βόλεϊ. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. στον Α.Σ. ΠΑΟΚ και έφορος στο τμήμα πετοσφαίρισης, με βοηθό τον Κωνσταντίνο Παϊσιάδη, ενώ είναι ο γενικός ιατρός-αθλητίατρος στους βετεράνους ποδοσφαιριστές ΠΑΟΚ.

Εκτός από την ομάδα του ΠΑΟΚ, διετέλεσε αντιπρόεδρος στον Έσπερο Βυζαντίου και στον Μέγα Αλέξανδρο (Καμινίκια).

Έχει τιμηθεί με το μετάλλιο εξαίρετων πράξεων από την Δυναμό Μοσχας το 1991, το οποίο κοσμεί το μουσείο της Κ.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

error: